Instructies

Met de mallen van Superblock produceert u eenvoudig een uiteenlopend assortiment aan stapelbare betonblokken. Deze betonblokken zijn voor vele doeleinden te gebruiken. Zo kunnen zij gestapeld worden tot keerwanden, sleufsilo’s of een volledig industrieel pand. Daarnaast zijn de blokken ook flexibel inzetbaar als wegversmalling of anti-parkeer element.

Het grote voordeel van de blokken is dan ook de eindeloze flexibiliteit. Bij de opbouw is er geen specie, mortel of lijm benodigd omdat de constructie enkel gebaseerd is op het gewicht en de noppensluiting van de blokken. Hierdoor kan een bouwwerk op ieder gewenst moment aangevuld, afgebroken of verplaatst worden.

 

Stap 1: Plaats de mal op een vlakke ondergrond

De blokken worden op de zijkant gestort. Daarom is een vlakke ondergrond sterk aan te raden. Naast vlak dient de ondergrond ook waterpas te zijn om het blok netjes af te kunnen strijken.

 

Stap 2: Maak de mal schoon

Na een vorige storting is het verstandig om te zorgen dat de mal weer schoon is. Wanneer de mal door overgebleven cement niet goed sluit gaat dit ten koste van het nieuwe betonblok.

 

Stap 3: Olie aanbrengen

Wanneer de mal schoon is, kunt u ontkistingsolie aanbrengen aan de binnenzijde van de betonblokmal. De olie voorkomt dat het beton aan de mal hecht, waardoor u het eindproduct eenvoudig uit de mal kunt halen.

 

Stap 4: Beton storten

Na de voorbereidende werkzaamheden kunt u de mal vol gieten met beton. Welke samenstelling beton u gebruikt hangt af van het doel van de blokken en kunt u geheel zelf bepalen. Zorg dat de mal tot aan de rand gevuld is om een volledig blok te storten.

 

Stap 5: Glad strijken

Om een mooi betonblok te produceren is het van belang dat u het beton mooi glad strijkt. De zijde die u strijkt is straks de zijkant van een blok en daarmee het aangezicht van uw eindproduct. Naast het gladstrijken kunt u (indien gewenst) het beton natrillen met een trilnaald. Dit zorgt ervoor dat luchtbellen naar de oppervlakte komen en het beton een hogere dichtheid krijgt.

 

Stap 6: Beton laten uitharden

Eenmaal gestort moet men wachten tot het beton gedroogd is. De droogtijd kan variëren en is onder andere afhankelijk van klimaatomstandigheden, de grootte van de mal en de samenstelling van beton. Gemiddeld duurt het uitharden een dag.

 

Stap 7: Sluitingen verwijderen

Wanneer het betonblok is uitgehard, kunt u deze gaan ontkisten. Hierbij verwijderd u alle sluitingen door deze er eenvoudig uit te tikken met een hamer.

 

Stap 8: Het openen van de mal

Na het verwijderen van alle sluitingen kunt u de mal gaan openen. Dit kan normaal gesproken eenvoudig en zonder hulpmiddelen. Als het blok goed is uitgehard zijn de twee helften van de mal los te schuiven van het betonblok. Wanneer de mal niet goed loskomt van het blok omdat er bijvoorbeeld geen ontkistingsolie is gebruikt, of het blok te lang in de mal heeft gezeten kunt u ook gebruik maken van hulpmiddelen. Vanwege de industriële kwaliteit van de mallen kunt u voorzichtig gebruik maken van bijvoorbeeld een breekijzer.

 

Stap 9: Blok in gebruik nemen

Wanneer de mal is verwijderd en het betonblok dus goed is uitgehard, kunt u deze direct gaan gebruiken voor de vele verschillende doeleinden!

 

 

 

Ook met deze simpele stappen uw eigen blokken produceren? Bekijk dan nu onze prijzen en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen

 

Of klik hier om het gehele assortiment te bekijken.