Doeleinden

Met de mallen van Superblock produceert u eenvoudig een uiteenlopend assortiment aan stapelbare betonblokken. Deze betonblokken zijn voor vele doeleinden te gebruiken. Zo kunnen de blokken gestapeld worden tot keerwanden, sleufsilo’s of een volledig industrieel pand. Daarnaast zijn de blokken ook flexibel inzetbaar als wegversmalling of anti-parkeer element.

Het grote voordeel van de blokken is dan ook de eindeloze flexibiliteit. Bij de opbouw is er geen specie, mortel of lijm benodigd omdat de constructie enkel gebaseerd is op het gewicht en de noppensluiting van de blokken. Hierdoor kan een bouwwerk op ieder gewenst moment aangevuld, afgebroken of verplaatst worden.

 

SLEUFSILO

Superblock voorbeeld betonblokken sleufsilo

Bij de opbouw van sleufsilo’s worden er twee wanden van blokken geplaatst. Hiertussen worden dan goederen opgeslagen zoals veevoer, mest of recyclingmateriaal. De mallen 160x80x80 cm en 180x60x60 cm zijn hier bij uitstek voor geschikt vanwege het gewicht van de geproduceerde blokken.

 

 

 

 

 

 

 

KEERWANDEN

Superblock voorbeelden keerwanden betonblokken

Flexibele keerwanden worden gebruikt voor de opslag van allerlei materialen. Deze oplossing is populair bij bouwbedrijven, recycling organisaties en overslag plaatsen in havens. Met name de eenvoudige uitbreiding, opbouw en snelle ingebruikname zijn voor veel groeiende organisaties belangrijke redenen om te kiezen voor deze vorm van bouwen. Ook hier zijn de mallen 160x80x80 cm een veelgebruikt model. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van de mal 160x80x80/90° dak en de deelwand 80×80 cm. Met behulp hiervan wordt een sterke muur in verband gebouwd met een schuine afwerking. Materiaal komt daardoor altijd in de box terecht.

 

 

 

 

 

ANTI-PARKEER ELEMENT

Superblock voorbeelden betonblokken anti-parkeer element

Anti-parkeer elementen worden onder andere gebruikt bij restaurants, wegwerkzaamheden en evenementen. Soms zelfs uitgerust met reflecterende platen weren deze betonblokken personenwagens en vrachtwagens waar zij niet gewenst zijn. Voor een dergelijk doel worden vaak blokken gebruikt die u produceert met de mal 160x80x40 cm. De blokken die hiermee vervaardigd worden zijn de helft van de hoogte van een regulier 160x80x80 cm blok wat ze gemakkelijker verplaatsbaar maakt. Toch zijn deze blokken zwaar genoeg om voertuigen te weren.

 

 

 

 

 

 

BRANDVERTRAGEND

Superblock voorbeelden brandvertraging betonblokken

Afhankelijk van het gebruikte beton kunnen blokken die geproduceerd worden met de mallen van Superblock tot wel vier uur brandvertragend zijn. Om deze reden is de keus voor betonblokken vaak snel gemaakt voor het opslaan van recyclingmateriaal zoals oude autobanden.

 

 

 

 

 

 

Uw klanten ook flexibele opslag bieden? Bekijk dan nu onze prijzen en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen

 

Of klik hier om het gehele assortiment te bekijken.